Očekivanje rasta akcija NIS-a

Da će do rasta cena akcija Naftne industrije Srbije doći govori i podatak da Hrvatski ZB-invest, kao i Miodrag Kostić kupuju ove akcije.

Gotovo je sigurno da su neke moje projekcije bile tačne. Razloga za ovo ima dosta, a neke od njih možemo čitati u najnovijem Blicu.

Vrednost akcija Naftne industrije Srbije skoro svakodnevno pada, ali je zahvaljujući ugovornim obavezama „Gaspromnjefta”, negativan trend odlična prilika za zaradu. Hrvatski investicioni fond „ZB invest” kupio je akcija za 25 miliona dinara, a Miodrag Kostić za više od sedam miliona. Najkasnije do februara samo na dosadašnjim kupovinama po aktuelnim cenama hrvatski investitori imaju mogućnost da zarade oko 2,7 miliona dinara, a Kostić 800.000.

Većinski vlasnik NIS-a „Gaspromnjeft” ima ugovornu obavezu da do februara iduće godine ponudi manjinskim akcionarima otkup akcija po ceni ne nižoj od 4,8 evra. Juče je ova deonica vredela 461 dinar ili 4,3 evra, pa jednostavna računica govori da bi se najduže za četiri meseca na svakoj akciji moglo zaraditi po pola evra. Ceo posao još je ozbiljniji, znajući da je otkupna vrednost akcije vezana za evro i da je oslobođena rizika od kursa dinara.

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/209650/Kostic-naveliko-kupuje-akcije-NIS

http://www.gvozden.info/akcije-nis-a-u-%D0%BEcekivanom-padu/

This entry was posted in Ekonomija i finansije, Istraživanja and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.