Eunet – Think smart, start grid – Nova generacija virtuelizacije

Prezentacija ÔÇ×Think Smart – Start GridÔÇŁ kojom je kompanija EUnet predstavila svoj Grid Hosting Servis zasnovan na AppLogic softverskim re┼íenjima, od┼żana je u sredu 23. septembra u prostorijama EUnet College-a, u Zmaj Jovinoj ulici.

Ovaj jedinstvenim servis na evropskom tr┼żi┼ítu imali su prilike da upoznaju brojni prisutni Web Developer-i i Project Manager-i, koji se bave izradom i razvojem web aplikacija, u medijskim ku─çama. Okupljenim in┼żenjerima je na prakti─Źnom primeru prikazano re┼íenje implementirano za Radio Televiziju Srbije, zasnovano na Grid platformi.

Na skupu su predstavljena dva tipa Grid Hosting re┼íenja: Virtuelni Grid Serveri i Virtuelni Data Centri. Mo─ç, fleksibilnost i efikasnost Grid Hosting platforme prezentovao je EUnetov sistem in┼żenjer Andrea Pruni─ç.

Jelena Opa─Źi─ç, rukovodilac Hosting-a ovom prilikom je izjavila: “Za razvoj uspe┼ínog poslovanja sa web servisima najva┼żniji su sigurnost i fleksibilnost sistema, kao i racionalno upravljanje tro┼íkovima. Grid hosting omogu─çava fleksiblnu infrastrukturu koja je prilago─Ĺena brzom razvoju svakog pojedina─Źnog klijenta i slo┼żenih web aplikacija.”

“Grid Hosting predstavlja slede─çu generaciju hosting servisa koja je nastala kao rezultat cloud computing revolucije, predvo─Ĺene od strane velikih kompanija kao sto su 3Tera, Google, IBM, Amazon i Microsoft. U pitanju je model zasnovan na 3Tera AppLogic tehnologiji koja omogu─çava da se kori┼í─çenjem mre┼że servera (nodova) kreira jaka hardverska platforma koja dozvoljava fleksibilno upravljanje virtuelnim resursima. Ovaj koncept omogu─çava da se pojedina─Źnom korisniku dodeli ┼żeljena koli─Źina memorije i procesorskog vremena, kao i prostora na disku, u zavisnosti od trenutnih potreba korisnika. Na taj na─Źin se vr┼íi fina granulacija i korisniku se garantuje odre─Ĺeni nivo resursa koje pla─ça. Na┼íe re┼íenje se pokazalo i kao vrlo pogodno za testiranje i razvoj kompleksnijih sofverskih re┼íenja i web aplikacija koje o─Źekuju veliku pose─çenost.”-izjavio je Andrea Pruni─ç, sistem in┼żenjer kompanije EUnet.

This entry was posted in Hardver (oprema), Hosting, Informacione tehnologije, Internet, Virtualizacija and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.